her zaman söylerim iş yerinde aşk başkadır! kıskançlık, sorun, hüsran, tutku hep işin içindedir. bu kadar yakın olup dokunamamak, öpüşememek işi biraz cazip ve zevkli kılar. tutkusu biraz uzun sürer ama başı ağrıtır.
yangın merdiveninde iyi öpüşülür, otopark hele ki kapalıysa çok sote bir yerdir. şirket binasında ne kadar ıssız nokta varsa hepsini bilirsin. fotokopi makinesinin yanında romantik mırıldanabilirsin, birbirine, her öğlen yemeğini birlikte yersin ve aslında sevgili değilmiş gibi davranırsın, kahve molasına beraber gidersin ama konuşamazsın bile kimse anlamasın diye.
oysa ofislerde herkes anlar, herkes bilir sevgilini de seni de… yüze vurmaz millet.
yaşadığımdan değil, şahit olduğumdan biliyorum.
iş yerindeki aşk yeryüzündeki en tehlikeli ilişkilerden biridir. sevgililerden herhangi biri amirlerinden azar işittiğinde diğeri koruma içgüdüsüyle davranır, bazen saçmalar, aslında çoğunlukla saçmalar ve sevgiliyi korumaya çalışan güya gizli âşıklar işlerinden bile olurlar. Âşıklar işyerindeki tüm karşı cinse düşmanca duygular beslemeye başlar bir süre sonra… sanki herkes sevgililerinin peşindedir. kankalar bir anda rakip olur. kızların hepsi fingirdek gelmeye başlar göze.
herkes aynıdır da, aşkın gözü ofiste de kördür en yazık ki!öyle kördür ki apaçık göründüklerini bile anlayamazlar.
bizim şirketten çok âşık geldi geçti… sadece iki ilişki evlilikle sonuçlandı, şirket politikası gereği eşlerden biri başka bir iş aramak zorunda kaldı.
şu anda bir çiftimiz daha var. öyle bir gizliyorlar ki ilişkilerini, hepimiz biliyoruz. arada kavga ediyorlar, aynı anda suratları asılıyor, kalabalık içinde birbirleriyle son derece mesafeli konuşuyorlar, uzaktan uzaktan birbirlerine manidar bakışlar atıyorlar ve herkesi salak sanıyorlar. kimin kimi ne zaman kıskandığını bile biliyor personel. nerede buluştuklarını, ilk ne zaman öpüştüklerini, kimin daha fazla âşık olduğunu, her şeyi…
yoğun çalışma temposu, aşkı da ister istemez ofisin içine tıktı. işin stresi insanı tükettiği gibi, aşkı da hırpalıyor. her gün görülen ve dokunulmayan sevgili bünyeye zarar veriyor. üstelik benim gördüklerimin çoğu saman alevi kıvamında yok oluyor.
işyerinden kimseye âşık olmayın derim ben! mutlu olanı görmedim, terfi eden de olmadı ama işinden olan bolca var…