kolaylıkla evde yapabileceğimiz tarifler seçtimm
sizler için
mercimek çorbası
1 nescafe fincanı kırmızı mercimek,
1 baş soğan,
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1,5 litre su,
1 yemek kaşığı un ve ekstradan
2 et suyu tableti kullanalım.
tablet yoksa kullanmaya da bilirsiniz. tencereye soğanı ve yağı koyup kavurdum. soğan pembeleşince 1 kaşık unu koyup birkaç kere karıştırdım. sonra mercimeği ve soyup kuşbaşı doğradığım havucu ekleyip gene karıştırdım. tabletleri de ekledikten sonra suyu ilave edip havuç ve mercimekler iyice ezilene kadar pişirdim. pişince tuzunu ekledim ve çorbayı blendırdan geçirdim. limonla birlikte çok lezzetli oluyor...
köfteli patates
- 2 adet patates
- 1 orta boy havuç
- 1 büyük bas soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz ,kırmızı biber ve karabiber, nane
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 lirte sıcaksu
köftesi :
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- 2 dilim bayat ekmek içi
yapılışı;
1. önclikle köftenin malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. yoğurulmuş hade 10-15 dakika kadar buz dolabında dinlendirin. daha sonra yuvarlak köfteler yapın.
2. patatesi ve havucu yemeklik doğrayın.
3. tencereyi ocağa alın. yağda soğanlar şeffaflayana kadar kavurun.
4. havuç, patates, salça, kırmızı biber, nane hepsini bir 7-8 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
5. sicak suyu ilave edin.
6. tuzunu ve karabiberini ilave edin.
7. köfteleri yavaş yavaş tencereye salın.
8. 15-20 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
9. arada suyunu kontrol edin . bazı patatesler çok su çeker. o zaman biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. suyunu siz istediğiniz gibi kararlaştırın. tencereyi ocaktan almadan önce bir havuca çatal batırarak kontol edin. eğer havuç pişmişse hepsi pişmiştir.
fırin makarna
- yarım paket fırın makarna
- 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı peynir rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 10-12 dal yaprakları temizlenip kıyılmış maydanoz.
- tuz, karabiber
üzerine:
-1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
yapılışı:
1. makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp. süzün. hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
2. ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın
3. bu harca makarnalarıda karıştırın.
4. kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az ın sepin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
5. üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
6. önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın.
etimek tatlısı[b]
alt katman icin:
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
muhallebi icin:
- 1/2 paket margarin
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo süt
- vanilya
- damla sakızı
uzeri icin:
- krem santi
yapilisi:
1. şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
2. önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
3. bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
4. un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
5. sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
6. krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. tatlı soğuk olarak servis edilir.
[b]afiyet bal şeker olsun emiğğ