OGZL.net sosyal platform
Üye Girişi »

Yeni başlık gönder    Cevap gönder

Forumlar:  Gündem: ''yamyamlar bile bizden iyi''

forumlarda ara:

Sayfa:      Sonraki

Yazar

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

yamyamlar bile bizden iyi

yaşamının büyük bölümünü marmaris'in büyük okluk koyu'nda demirli ‘kısmetim 2' adlı teknesinde geçiren ünlü denizci sadun boro, tbmm'de kabul edilen, hazine ve orman arazilerinin turizme açılmasını öngören yasanın afrika ülkelerinden bile geri olduğunu söyledi.

yasanın doğa ve çevre katliamına yol açacağını öne süren ünlü denizci sadun boro, akp iktidarını ‘iş bilmemezlikle’ suçladı. bodrum'da yaşayan turmepa yönetim kurulu üyesi ve 7'nci cumhurbaşkanı turgut özal'ın danışmanı can pulak da uygulamayı ‘cinayetle eşdeğer’ olarak niteledi.

sadun boro, tüm dünyayı gezdiğini, türkiye'deki koyların benzerini hiç bir yerde görmediğini ve 30 yılı aşkın süreden bu yana çevrenin korunması için mücadele ettiğini söyledi. boro, yeni çıkarılan hazine ve orman arazilerinin turizme açılmasını öngören yasanın iptali için tüm çevrecileri birlikte hareket etmeye çağırdı. golf turizminin canlandırılması için koylara yakın yerlere tesisler yapılmasına karşı çıkan boro, “doğa ve çevre katliamına yol açacak yasaları çıkaranlar acaba gökova ya da diğer koyları gelip gördü mü? hiç sanmıyorum. eğer görselerdi o yasaları çıkarmaya, bu güzellikleri yok etmeye gönülleri elvermezdi. işgal altında olsak düşmanlarımız bile bu memlekete bu kadar kötülük yapmayı akıl edemezdi” dedi.

‘yamyamlar bile bizden iyi’

bu yıl mart ayında bir arkadaşının ‘süheyla sultan’ isimli yelkenlisi ile hint okyanusu'nda kenya ve tanzanya'nın
doğusu, madagaskar'ın kuzey doğu açıklarında yer alan seychelles (seyşel) adaları'na gittiğini anlatan sadun boro, şunları söyledi:

“oradaki kıyı ve denizin korunması konusunda alınan önlemler bile türkiye'den kat kat iyiydi. 1000 yıllık medeniyete sahip türkiye ile daha 5 nesil öncesinde birbirlerini yiyen yamyamları kıyaslamak mümkün bile değil. 3 hafta boyunca 115 adadan oluşan bölgede 1800 mil yaptık. bu adaların büyük bölümü ‘milli park' ilan edilmiş. buralara girebilmek için kişi başı 10- 15 euro ödeniyor. adalara girenlerin hiçbir yaratığa dokunma izni yok, sadece gezip görebiliyor.

dünya mirası adı altında korumaya alınan ‘aldabra adası'nda, binlerce yıl evvel nasıl yaşanıyorsa şimdi de bu özellikler korunmuş. bu adaya tekneyle demirlemek kişi başı 100 euro. adaya çıkış ayrı bir para. önce tüm çevrelerini mükemmel korumaya almışlar ve bundan da maddi anlamda faydalanıyorlar. gelen binlerce tekneden kazanılan para da büyük ölçüde çevrenin koruması için kullanılıyor.’

korkunç bir hata

bodrum’da yaşayan turmepa yönetim kurulu üyesi ve 7'nci cumhurbaşkanı turgut özal'ın danışmanı can pulak da orman alanlarınının turizme açılmasını sert dille eleştirdi. türkiye'nin çevre ve turizm politikalarının iflasın eşiğinde olduğunu belirten pulak, “ormanların turizme açılması, önemli turizm merkezlerinde 5 kata izin verilmesi korkunç bir hatadır. bunun telafisi maalesef yoktur” dedi. pulak, “hükümetler gelir- gider ancak ormanlarımız bir daha gelmez” derken, alınan kararların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

cinayetle eşdeğer

pulak, türkiye’nin otel değil, kaliteli turist sıkıntısı bulunduğunu söyledi. pulak, türkiye otellerini doğru dürüst dolduramayan bir ülke konumunda olduğunu anlatırken, “dolayısıyla yeni yapılacak otellerin turizme katkısı olmaz. ormanların turizme açılması kararını doğru bulmak, hangi akla hizmet ettiğini anlamak mümkün değildir. yeni tahsis edilecek alanlar muhtemelen siyasi yandaşlara verilecek. ormanlarımız sadece turizm için değil verilen maden ruhsatlarıyla da yok edilmektedir. zeytinlik araziler bile bu kıyımdan nasibini alıyor. bodrum'da binlerce dönüm mandalina bahçesi inşaatlara kurban edildi. çevre konusu dünyada 1 numaralı gündemdir. çevre ve ormanları korumak için her gün yeni karalar alınırken bizim ormanlarımızı yok etmemiz cinayet işlemekle eşdeğerdir. hükümet aklı başında kararlar almalıdır. çevre gönüllüleri ve vatandaşlar da gerekli tepkiyi göstermelidir” dedi.

hürriyet

12 May 2008 14:00

[Offline] Mesaj gönder Bu mesajı rapor et     Alıntıyla Cevap Ver
foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

allah gözünüzü doyursun.

12 May 2008 14:01

foto

JACKERS

[bakirerkek]

35232 mesaj

way yamyam wayy demezlermı adama

12 May 2008 14:01

foto

JACKERS

[bakirerkek]

35232 mesaj

copy and pastt guzell

peki ya geçici vergıler demezlermı hatunaa

12 May 2008 14:02

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

ormanlar oksijen kaynağidir...doğa....yazık gelecek nesile oksijen bile yapma olarak verilecek.

12 May 2008 14:02

foto

hikikomori

[düş-man]

2410 mesaj

zenginlik güzel şey be,keşke bende teknemle gezebilsem heryeri,,,

12 May 2008 14:03

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

jackers demiş ki:
copy and pastt guzell

peki ya geçici vergıler demezlermı hatunaa

tek tek elle yazmamımı beklerdin =))))))))))))))

geçici vergiyi verdim . Cool

12 May 2008 14:03

foto

JACKERS

[bakirerkek]

35232 mesaj

beykoz dakı polınezdekı ormanlık alanı (istanbulun oksıjen kaynagı)

acarlara satısını kımse yadırgamamıstı zamanında

12 May 2008 14:04

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

teknemiz yok ama gezip görüyoruz çok şükür .türkiye'nin koyları hakikaten eşsiz. öyle güzel yaratılmış ki.

12 May 2008 14:05

foto

beattlejuice

[anarşist]

5123 mesaj

aborjin olup akpli bi beyle evlenmek istiyorum..

12 May 2008 14:05

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

jackers demiş ki:
beykoz dakı polınezdekı ormanlık alanı (istanbulun oksıjen kaynagı)

acarlara satısını kımse yadırgamamıstı zamanında

'hazine ve orman arazilerinin turizme açılmasını öngören yasa'

12 May 2008 14:06

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

balıkesir'in koylarını bir gezin derim gerçekten çok güzel.

12 May 2008 14:07

foto

JACKERS

[bakirerkek]

35232 mesaj

husniye demiş ki:

tek tek elle yazmamımı beklerdin =))))))))))))))

geçici vergiyi verdim . Cool
tek tek elle yazman yerıne sadece kendı yorumlarını yazmanı beklerdım

kişin yorumu ve dusuncelerı ne kadar sacma olursa olsun bir copy pasttan daha guzel ve etkılıdır dıye dusunuyorum Very Happy

gecici vergı için tebrıkler bade Cool

foto

beattlejuice

[anarşist]

5123 mesaj

çevre kirliliği para ile önlenmiyor..

bknz: ogzl :...

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

keşke birde çevre temizliği öngöre alınsa

12 May 2008 14:08

foto

JACKERS

[bakirerkek]

35232 mesaj

husniye demiş ki:

'hazine ve orman arazilerinin turizme açılmasını öngören yasa'
dogru buldugumu soyleıyorum
ama dogruluk derecesını terazıye koyacak olursak sahsa verılmesındense turızme acılması daha mantıklı ve agır Wink

12 May 2008 14:08

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

jackers demiş ki:
tek tek elle yazman yerıne sadece kendı yorumlarını yazmanı beklerdım

kişin yorumu ve dusuncelerı ne kadar sacma olursa olsun bir copy pasttan daha guzel ve etkılıdır dıye dusunuyorum Very Happy

gecici vergı için tebrıkler bade Cool

bu bir haber jackers ve haber hakkındaki yorumlarımda hemen altında birbir bulunmakta =) ve haberin hemen altında kaynakta yazılmakta..okuduğum bir haberi bir başka insanlarla paylaşmaktan gocunmam kendi yorumumuda yaparım... ama sadun boro'nın haline acıyorum çünkü ne yazıkki kendi söyleyip kendi dinliyor...sizin gibi arkadaşlar onu ve onun gibi geleceği gören insanları duymuyor....sen bu dediğini bence diyerek başlayan ama yorumu kendine ait olmayan bireylere tavsiye edebilirsin...=)

(ama senin bu şekilde paylaştığın haberi yakalamıyım)

En son Badeeee tarafından 12 May 2008 14:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

12 May 2008 14:12

foto

JACKERS

[bakirerkek]

35232 mesaj

husniye demiş ki:

bu bir haber jackers ve haber hakkındaki yorumlarımda hemen altında birbir bulunmakta =) ve haberin hemen altında kaynakta yazılmakta..okuduğum bir haberi bir başka insanlarla paylaşmaktan gocunmam kendi yorumumuda yaparım... ama sadun boro'nın haline acıyorum çünkü ne yazıkki kendi söyleyip kendi dinliyor...sizin gibi arkadaşlar onu ve onun gibi geleceği gören insanları duymuyor....sen bu dediğini bence diyerek başlayan ama yorumun kendine ait olmayan bireylere tavsiye edebilirsin...=)

(ama senin bu şekilde paylaştığın haberi yakalamıyım)

acıklaman ıcın tesekkur ederımm
ama oldum olası copy past haberlerı haz etmemısımdır

helekı hurrıyetın haberlerını hıc okumam

12 May 2008 14:14

foto

Badeeee

[yaşanılası]

8214 mesaj

oralar turizme açıldığında ölecek.yabancı olmayan kurumlara yada şirketlere kalması en azından bizi yaşama bağlayan doğaya zarar vermez.

foto

hikikomori

[düş-man]

2410 mesaj

kız haklı valla...

Yeni başlık gönder   Cevap gönder

Forumlar:  Gündem: ''yamyamlar bile bizden iyi''

Sayfa:      Sonraki