OGZL.net sosyal platform
Üye Girişi »

Yeni başlık gönder    Cevap gönder

Forumlar:  Gündem: akp'de damat olmak varmış!

forumlarda ara:

Sayfa:      Sonraki

Yazar

finduilas c

[**joker**]

13760 mesaj

akp’nin kadın milletvekillerinin eşleri, bürokraside önemli görevlere getiriliyor.

son olarak geçtiğimiz hafta erzurum milletvekili fazilet çığlık’ın eşi muharrem çığlık, başbakanlık müşavirliği’ne atandı

muhalefetin kadrolaşma iddialarıyla sert eleştirilerine maruz kalan akp’de kadın milletvekillerinin eşleriyle ilgili de ilginç bir durum ortaya çıktı. muhalefet akp’yi kendi yandaşlarını kamu kurumlarında yönetici yapmakla suçlarken genellikle bakan yakınlarını örnek gösterdi. oysa iktidar partisinin kadın milletvekillerinin eşleri, “eş durumundan” genel müdür, yönetim kurulu başkanı, başkan yardımcısı, daire başkanı ve başbakanlık müşavirliği gibi önemli görevlere getirildiler.

enişteler terfi ediyor

bu atamalar, kulislerde “enişteler birer birer kamu yönetimine getiriliyor” diye espri konusu da oluyor. akp ankara milletvekili aşkın asan’ın eşi prof. habip asan, mardin milletvekili gönül bekin şahkulubey’in eşi mehmet şahkulubey, trabzon milletvekili safiye seymenoğlu’nun eşi arif seymenoğlu ve denizli milletvekili selma aliye kavaf’ın eşi alaeddin kavaf ’terfi’ alanlar. vatan’ın yaptığı araştırmaya göre, önemli görevlere atanan kadın vekillerin eşleri şöyle:

--erzurum milletvekili fazilet dağcı çığlık’ın eşi muharrem çığlık, geçen hafta başbakanlık müşavirliği’ne atandı. akp’li çığlık’ın eşi bu göreve atanmadan önce uluslararası türk öğretim birliği genel başkanlığını yapıyordu. fazilet çığlık, 22 temmuz seçimlerinden önce akp’ye geçen ’vitrin’ isimler arasında yer aldı. isviçre’de yaşayan çığlık, milletvekili seçilince türkiye’ye yerleşti. ancak halen isviçre plakalı arabaya biniyor ve tbmm’ye de bu arabayla geliyor.

--bu dönem meclis’e giren yeni yüzlerden akp ankara milletvekili aşkın asan’ın eşi prof. habip asan, türk patent enstitüsü başkan yardımcısı oldu. karadeniz teknik üniversitesi’nde öğretim üyesi olan habip aslan’ın ataması aralık ayında gerçekleşti. aşkın asan, 22 temmuz seçimlerinden sonra dönemin cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer’e sunulan ancak resmen açıklanmayan bakanlar kurulu listesinde “devlet bakanı” olarak yer alıyordu. asan, başbakan’a olan hayranlığını kendi internet sitesinde şöyle dile getiriyor: “akp genel başkanı ve başbakan recep tayyip erdoğan lider özelliğinin haricinde bir dahi.”

--mardin milletvekili gönül bekin şahkulubey’in eşi mehmet şahkulubey, bayındırlık bakanlığı müşavirliği’ne atandı. 8 mart 2008’te gerçekleşen bu atama için, bakanlık müşaviri irfan önal, “başka bir göreve atanmak üzere” görevinden alındı. önal’dan boşalan 1. derece kadrolu 3600 ek göstergeli bakanlık müşavirliğine vekil eşi mehmet şahkulubey atandı.

--denizli milletvekili selma aliye kavaf’ın eşi alaeddin kavaf, enerji bakanlığı’na bağlı eti zeolit kimyo sanayi ve ticaret a.ş’nin genel müdür ve yönetim kurulu başkanlığı’nı yapıyor. teiaş’ta başuzman olan alaeddin kavaf, 10 nisan 2003’te bu göreve geldi. eşi selma kavaf, 19 şubat 2003’te akp kadın kolları genel başkanlığı’na atandı. kavaf, akp’de kadın kolları genel başkanı olduktan 1.5 ay sonra, eşi üst düzey bürokrat yapıldı. selma kavaf, 22 temmuz seçimlerinde denizli’den milletvekili seçildi. kavaf’ın türbanlı kız kardeşi sema ramazanoğlu ise akp’nin en üst karar organı mkyk’nın üyesi.

--trabzon milletvekili safiye seymenoğlu’nun eşi arif seymenoğlu sanayi bakanlığı daire başkanı yapılıyor. arif seymenoğlu, bir süre önce çaykur’dan sanayi bakanlığı’na alındı. akp’li vekil, eşiyle ilgili sorulara, “torpil morpil yok. aynı kadro ve 6 ay bekleyerek aldık” değerlendirmesini yaptı. ancak vekil eşinin daire başkanı olması için yazısı hazırlandı.

--enerji ve tabii kaynaklar bakanı hilmi güler’in baldızı sema gezgincan da, milli eğitim bakanlığı müşavirliğine atandı. chp’li ali koçal, 9 mayıs 2008’te gerçekleşen bu atama için tbmm’ye soru önergesi verdi. koçal, bakanın gezgincan’ın hangi gerekçeyle müşavir yapıldığını sordu.

gazete vatan

12 May 2008 12:40

[Online] Mesaj gönder Bu mesajı rapor et     Alıntıyla Cevap Ver
foto

finduilas c

[**joker**]

13760 mesaj

küstüm bile

12 May 2008 12:46

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

müşvir ne demek ne iş yapar...
herkes müşavir olabilir mi..
benim müşavir olma şansım nedir..?

müşavir ne yer ne içer...vs vs.....

12 May 2008 12:54

[Offline] Mesaj gönder Bu mesajı rapor et     Alıntıyla Cevap Ver
foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

bizzat araştırdım ...
müşavir..
bakana öncelikli konularda yardımcı olurmuş...
yapabilirim..
tatil yeme içme gezme tozma beslenme dinlenme öncelikli konularsa cv hazırlıyorum..
hatta yeminli müşavir bile olurum yemin ederim olurum..

12 May 2008 12:57

foto

finduilas c

[**joker**]

13760 mesaj

harun önalan: 2007’de akp malatya milletvekili aday adayı. atandığı yer: bayındırlık ve iskan bakanlığı müşavir.

selahattin varan: 22’nci dönem gümüşhane milletvekili sabri varan’ın kardeşi. atandığı yer: aydın bayındırlık ve iskan il müdürü.

muammer gürbüz: akp tekirdağ milletvekili ziyaettin akbulut’un akrabası. atandığı yer: özel öğretim kurumları genel müdür yardımcısı.

adnan ekinci: akp istanbul 2’nci bölge milletvekili aday adayı. atandığı yer: ulaştırma bakanlığı, müşavir.

adem tatlı: veteriner, 22’nci dönem akp giresun milletvekili. atandığı yer: bayındırlık ve iskan bakanlığı, müşavir.

nurettin kaldırımcı: 20’nci dönem fazilet partisi kayseri milletvekili. atandığı yer: rekabet kurulu başkanı.

ismail barış: ilahiyatçı, 2002 akp milletvekili aday adayı. atandığı yer: shçek genel müdürü.

12 May 2008 12:57

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

beni enime kesin genel müdür..
boyuma kesin rekabet kurulu başkanı çıkar..
hatta kesseniz acımaz..
tüm görevleri aynı çatı altında yürütürüm...

12 May 2008 12:59

foto

dAmAcAnA

[böbeğim :)]

1168 mesaj

ağzınla kuş tutsan sen damat olamassın Kahkaha

12 May 2008 13:06

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

önemli olan damat olmadan bunu başarmak..
en iyi ihtimalle gelin olurum..
hatta bak oldum..
yeni gelinim..
akp sakarya gelini aahaha...

12 May 2008 13:07

foto

dAmAcAnA

1168 mesaj

önce topik konusu için yazarım sonra sahiibi için Wink

sen ol gelin Kahkaha

12 May 2008 13:09

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

çakinin gelini olurum bak buda bi ihtimal....

12 May 2008 13:10

foto

dAmAcAnA

1168 mesaj

allah mutlu mesut etsin

12 May 2008 13:11

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

eşiniz ne iş yapıyor..?
müşavir...
wuuuuu..
ehh idare ediyoruz..çok yoğun çokkk...

diyolog bile hazır bende..

12 May 2008 13:21

foto

MeTaSTaTiC

[KuYiS.com]

474 mesaj

ben italya başbakanına damat gitmek istiyorum..hemde en içgüveysinden Embarassed

12 May 2008 13:27

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

nasılsa akplilerde birden fazla eş var birine yamulur kalırım desem çok mu fena olur..
her fenalığı para kapatıyo nasılsa..
bunada alışılır..
hatta 3. karısı bile olsam..first layd derler bana...

12 May 2008 13:30

foto

beattlejuice

[anarkhia]

9470 mesaj

mali - yetine müşavir olunur..
itinayla...
bayandan müşavir...

12 May 2008 13:36

fotografi yok

Badeeee

[yaşanılası]

8219 mesaj

12 May 2008 13:49

foto

sea i

[Einstein]

18446 mesaj

durmak yok yola devam sülaleyi tarikatı her sakallıyı devlet memuru yapacaklar Kahkaha

12 May 2008 14:12

foto

hieyth

[zavazingo]

14968 mesaj

nurettin kaldırımcı: 20’nci dönem fazilet partisi kayseri milletvekili. atandığı yer: rekabet kurulu başkanı.

12 May 2008 14:34

foto

ilkNNur

16339 mesaj

husniye demiş ki:

Kahkaha Kahkaha

12 May 2008 14:34

foto

hieyth

[zavazingo]

14968 mesaj

guluyorum sadece : )

o kadar mantiksiz ve akilsizca hazirlanan iddialarki

12 May 2008 14:36

Yeni başlık gönder   Cevap gönder

Forumlar:  Gündem: akp'de damat olmak varmış!

Sayfa:      Sonraki