o yazarın yazış tarzı öyle. çok güzel iğnelemeler yapıyor. güzel laf sokuyor. konudan konuya atlıyor gibi ama konuları birleştiriyor. yazıda, diğer katliamların anlaşılabilmesi için bu 1943'teki olayın anlaşılması gerek diyor.
menderesin iade - i itibarı ve bir anıtı varsa muğlalı paşanında isminin verildiği kışla olur zaten tek icraar sokaklara ve meydanlara tabela çakmaktan ibarettir.
sana fatihteki sokak isimlerini saysam tahranda bir semt sanırsın,
hüseyin üzmezin adı da verilir bir sokağa ileride.
kimsenin aslanı diğerinin aslanından daha az aslan değildir.
tepki sadece kışlaya isim verilmesi değil. hem bu 1943'teki olaya tepki veriliyor hem de kışlaya isim verilmesine. anlamadığım, madem isim verecen bir kışlaya neden vanın özalp ilçesindeki kışla oluyor. bu kadarına da pes yani.
menderes katil değildi. ama söz konusu general katildi.
ben onların yaptıklarını görünce sen de benim dediklerime itibar edicen mi? şemdinliden, dağlıcadan bahsedecen mi? 1993 te 33 erin nasıl öldürüldüğünden bahsedecen mi? adamlar pisi pisine öldü.. hiç ne oluyor dedin mi?.. bunları sorgulayacan mı?
sen daha ergenlık sıvılcelerınle oynarken,ben dargeçıtte dogu gorevı yaptım.orda herseyın ne oldugunu bılıyorum rahat ol.yenısafaktan okumaya benzemıyor orda hayat.
bu snnsmrc arkadaşımız evet yaşının verdiği cehaleti var..şu anda onun kanı kaynıyor ,içi içine sığmıyor birilerine laf sokma çabasında gibi (bu evreleri hepimiz yaşadık)..ancak arkadaşımız mutlaka ki doğruları görmek istiyor..bunun için yardımcı olalım arkadaşlar bırakın arkadaşımızın sivilcelerini ne istiyor onu soralım...
nasıl bir türkiye hayal ediyor?
idealleri ne?
büyüyünce ne olmak istiyor?
türkiye hangi rejim ile yönetilsin?
kız arkadaşı nasıl biri olmalı?
bunları soralım cevaplamak isterse tabiii...
yaşının verdiği cehaletmiş... senin yaşında geçmiş ama haddini aşarak sorular sorabiliyorsun hala..
konumuz senin soruların değil..
beni konuşmana, çözmeye çalışmana gerek yok. sıradan, normal bir şahısım ben. o kadar önemli biri değilim yani. hele ki burda yaşça büyüklerim, hayatın tecrübelerini almış, ne olaylar görmüş geçirmiş kişilerin arasında son derece sıradan biriyim.
oku oku daha fazla oku şeffaf oku...
okursan şeffaf doğruları anca öyle bulursan oncu-buncu olmadan oku oku...
bilmeden taraflı yayınlarla değil,kendi doğrularını bul...
burada köşe yazılarını kopyalayıp(!)yapıştırma yerine kendi fikirlerini yaz bizde ona göre yorum yapalım..
ee tabii bir fikir oluştuysa..
yalandan yalancıdan uzak dur...
katillerden uzak dur..
takiyecilerden uzak dur..
oku oku oku ki..yaz(!)bizde fikrimizi söyleyelim..
bu ülkeyi yönetenler ne zaman olur ki..halkın patronları değilde,hizmet üreten bir aygıtı haline gelir..
işte o zaman devleti yönetenlere eleştiri değilde ödül veririlir...
kendini kandırma...
kimin ne olduğu ortada...