OGZL.net sosyal platform
Üye Girişi »

Yeni başlık gönder    Cevap gönder

Forumlar:  Gündem: darağacında üç can.

forumlarda ara:

Sayfa:   Önceki       Sonraki

Yazar

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

balkan demiş ki:
gittim çünkü seni bu yalan yalnış bilgi ile donatanların abileri bile deniz gezmişlere saygı duyoyor ve kendilerini amerikanın kullandığını seneler önce kabul ettiler zaten.

ben de saygı duyuyorum. düşüncelerine bir lafım yok zaten.

birileri bilerek, birileri de bilmeyerek kullanıldı...

kazanan abd, ingiltere

kaybeden türkiye oldu o tarihlerde

06 May 2008 23:21

[Offline] Mesaj gönder Bu mesajı rapor et     Alıntıyla Cevap Ver
foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

balkan demiş ki:

neden dokundu o slogan. Very Happy

al bak.

yaşasın tam bağımsız türkiye,

kahrolsun amerika ve uşakları.

slogan güzel de böyle alıntı yaparak söyleyince direk bana karşı söylüyorsun gibi oluyor.

ayrıca slogan atmakla da olmaz bu işler....

06 May 2008 23:27

foto

diecino

[ultr@slan]

180 mesaj

snnsmrc demiş ki:
bu üç kişiyi pek tanımıyorum, çok da ilgilenmiyorum. onun için yorum yapmak bana düşmez ama sadece bir şey söylemek istiyorum. onları onaylamamak ve onlara karşı olmak, amerikanın hizmetinde veya amerikancı olma anlamına gelmez... saçmalık böyle bir düşünce...

illa ki bir tarafta olacağız diye bir şey yok. ya bizdensin ya da onlardan demek, bu ülkeyi bölmektir..

emperyalizme karşı olmaları güzel bir düşünce, hepimiz karşıyız, ben de karşıyım ama bu emperyalizmi yıkmak için yaptıkları eylemler bence yanlıştı.. birilerini öldürerek veya kaçırarak eylemler yapmakla 1945 lerden sonra devlet sistemimizle iç içe geçmeye başlayan cia, nato, abd sistemi yıkılamaz. yol bu değil..

ayrıca hiçbir zaman kim kimin hizmetinde bilinemez. vatan millet sakarya demekle vatansever olunmuyor.. eylemlerle ispat edilmeli.. doğru eylemlerle..

68 devrimi diye bir olay var türkiye tarihinde bilir misin?
devrimcilerin önderliğindeki halk dolmabahçeye çıkan 6.filo yu abd askerlerini denize dökmüştür.
onlar denize dökerken emperyalistleri bizim işbirlikçi faşistlerin ve gericilerin yaptıklarına bir bakalım
(bu kanıtlıdır.dönemin gazeteleride zaptı tutulan tutanaklarda ayrıca bi kanıt oluşturur.)
mttb (milli türk talebe birliği) diye kendisine milliyetçi(!!) diyen örgütün 300 tane demir sopayla devrimcilere saldırmak için beklediğini ve 2 kişinin ölümüne neden olduklarını...
kendisine müslümanım(!!) diyen dindarım(!!) diyen insanların dolbahçenin hemen yanındaki camide devrimcilere saldırmak için toplandıklarını fetvada devrimcilere ölüm sloganlarının atıldığını biliyor musun?

ve en büyük olay ibadet diye adlandırdığımız namaz kıbleye doğru dönülerek yapılan bir ibadet iken o gerici örümcek beyinli yaratıkların namazlarını 6.filoya doğru kıldıklarını biliyor musun???
gemilerin durduğu yer kuzey doğu yönü oluyor..kıbleyle alakası yoktur.

mehmet ali birand ın sunumuyla hazırlanan belgeseller var.youtube tada bunlar mevcut

türkiye tarihinden kesitler

1 mayıs 1977 taksim katliamı...
16 mart beyazıt katliamı...
1978 maraş katliamı...
izle bakalım kime niye faşist ve ye gerici diyoruz

anca işkembeden sallamak kolay

07 May 2008 00:07

foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

evet dediğin olayları bilmiyorum, doğrudur. işkembeden salladığım yok az buçuk bir şey biliyorum ve bildiğim kadar yazıyorum.

ayrıca o katliamların arkasında neden kontrgerilla-gladio-ergenekon yapılanmalarını aramıyorsunuz, merak ediyorum. o katliamlar 3-5 faşistin falan yapabileceği şeyler değildi.

07 May 2008 09:50

foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

mttblilerin öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. yani devrimcilere belki saldırmışlardır ama bunun sebebi abd ye yardım olsun diye değildir.

daha önce de yazdım devrimcilere her saldıran abd işbirlikçisi falan olmuyor. kendinizi bu kadar önemli kimseler sanmayın.

07 May 2008 09:54

foto

ilkNNur

[türkahvesi]

10877 mesaj

anma topıgı bu öyle de kalsın

kımse dusuncelerı yuzunden ıdam edılmemelıdır

07 May 2008 10:46

foto

Nazdarovya

[koçero]

6603 mesaj

biri bana amerika'ya giden ilk üç türk subayının adını söylesin yahu.
yok hatta biri kafi ?

07 May 2008 10:51

foto

balkan

[sarı-laci.]

13519 mesaj

gençtiler, inançlıydılar, vatanseverdiler, korkusuzdular her şeyden önemlisi kahramandılar...!!

07 May 2008 10:51

foto

balkan

[sarı-laci.]

13519 mesaj

nazdarovya demiş ki:
biri bana amerika'ya giden ilk üç türk subayının adını söylesin yahu.
yok hatta biri kafi ?

kolağası türkeş.

07 May 2008 10:52

foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

gitmeyenlerin sayısı daha az. gitmeyenleri söylesek daha kolay olur. gitmeyenleri kuvvet komutanı yapmıyorlar. araştırın hepsinin özgeçmişini.. hepsi nato bünyesinde görev almışlardır.

07 May 2008 13:29

foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

neyse madem anma konusu yapmışsınız, daha fazla dağıtmayayım konuyu...

07 May 2008 13:30

foto

balkan

[sarı-laci.]

13519 mesaj

deniz gezmiş, hüseyin inan ve yusuf aslan'ın asılışının yıldönümü bugün... idamları tbmm'de 24 nisan 1972'de oylanmıştı.

idam kararına 276 milletvekili "evet", 48 milletvekili de "hayır" demişti.

2 çekimser vardı. 115 milletvekili de katılmamıştı.

ismet inönü, bülent ecevit, mehmet ali aybar, muammer erten, necdet uğur retçiler arasındaydı.

süleyman demirel, alparslan türkeş, ismet sezgin, nahit menteşe, hasan korkmazcan, oğuz aygün, necmettin cevheri, zeki çelikel, "kabul" demişti.

necmettin erbakan, osman bölükbaşı, hüdai oral, mustafa timisi, orhan kabibay, oylamaya katılmayanlardandı.

* * *

meslektaşımız türey köse, geçen hafta çıkan "ölüme oy vermek" (ümit y., 2004) kitabında cumhuriyet tarihi boyunca idamı incelerken, deniz'lerin oylamasında el kaldırmış siyasilerle görüşmüş, 32 sene sonra ne düşündüklerini sormuş.

cevapların kiminde samimi bir pişmanlık var, kiminde sinsi bir inkar, kiminde dişli bir inat...

tarihe not düşmek açısından ap'lilerin yanıtlarını özetlemek istiyorum:

* * *

nahit menteşe: "deniz gezmiş ve arkadaşları konusunda yanlış yaptık. adli hatalar olabilir. o zaman 'devlet elden gidiyor' görüşü vardı. bunlar da gözünü budaktan sakınmıyordu. asker de bunların mutlak surette idam edilmesi taraftarıydı. (...) ben idam cezasına karşıydım, ama o dönemin koşulları gereği öyle oldu. içimizden 'keşke tasdik edilmese' diyorduk. ama oy verdik. aksi halde vatan haini ilan edilirdik".

ismet sezgin: "bir baskı ortamı vardı. meclis, kendini o ortamdan kurtaramadı. yanlış olmuştur. idam hiçbir meseleyi halletmiyor. bu gençler asıldı da ne oldu? bir kin meydana geliyor. devlet, duygularla, heyecanlarla değil, akılla, hukukla yönetilir. can almak tanrı'ya mahsustur".

zeki çeliker: "ben hiçbir zaman bir idamı onaylayacak bir tavır içinde olmadım, elim kalkmadı (deniz'lerin idamına 'evet' dediği hatırlatılınca...) demek ki, orada unutmuşum, yanlış yapmışım. şartlar değişikti. mazide olanları tasvip etmek mümkün değil. pire için yorgan yakmamak lazım".

oğuz aygün: "deniz gezmiş yakışıklı bir adamdı. film artisti gibi... insanın içi sızlıyor. belki ben de üzülmüşümdür, gözlerim dolmuştur, keşke olmasaydı diye... ama deniz gezmiş, arkadaşlarının lideri durumundaydı. fizik yapısı, durumu, inatçılığı ve iddialarıyla... son dakikaya kadar kapıldığı yoldan en ufak bir sapma göstermeden türkiye cumhuriyeti'ne meydan okudu. bir tek adam, filmlere konu olacak kadar yakışıklı, kabadayı bir adam devlete meydan okuyordu. o ideolojiye taviz verseydik, belki türkiye'yi bugünlere getiremezdik. ya devletin prestiji sıfır olacak, ya deniz gezmiş asılacaktı. o gün verdiğim karardan bugün pişman değilim, ama üzülüyorum, bunlar olmamalı..."

süleyman demirel: "devirler değişiyor. bundan 30 sene evvelin şartları bugün yoktur. başka şartlar vardır. bugünkü şartları düne götürerek düşünemezsiniz, çok yanlış olur. binaenaleyh insani tarafını düşündüğümüz zaman, kimsenin, karıncanın incinmesine razı olmayız. fakat bir olay var: hikmet-i idare, devletin bekası gibi kavramlar bizim geleneklerimizde vardır. padişahlar, kardeşlerini, çocuklarını astırmıştır".

07 May 2008 13:31

foto

balkan

[sarı-laci.]

13519 mesaj

geçenlerde bana bir ses bandı ulaştı.
gönderen gençler banttaki sesin deniz gezmiş'e ait olduğunu öne sürüyorlardı.
bandı dinledim, kaba saba bir erkek sesiydi.
doğrusu bu sesi fotoğraflardaki deniz'e iliştiremedim.
emin olmak için "o ses"i en yakından işitmiş birinin, avukatı halit çelenk'in kapısını çaldım.

* * *

halit ağabey, bandı dinler dinlemez, "hayır bu deniz'in sesi değil" dedi. ama teypte okunan metin onun mahkemedeki savunma metniydi.
bunun üzerine sohbet, dün 30. yıldönümünde anımsanan idamlara ve savunmalara geldi. halit çelenk, mahkeme salonunda herkesi dehşete düşüren bir "ayrıntı"yı gözyaşları içinde anlattı:
sanıklar 150 sayfalık savunmalarını ortaklaşa hazırlamışlar, bölüm bölüm okuyorlardı.
ilk sözü alan deniz gezmiş kürsüde ortak savunma metnini okurken, birden kapı açıldı. salona resmi elbiseli bir görevli girdi. kuş uçurtulmayan, basına kapalı mahkemede dikkat çekici bir rahatlık içinde yargıçların önüne kadar geldi ve deniz'in fotoğraflarını çekip gitti.
ardından okuma sırası yusuf aslan'a geldi. yine aynı adam salona girip bu kez yusuf'u görüntüleyip çıktı.
izleyiciler, tüm sanıkların fotoğraflanacağını düşündüler önce...
ancak yusuf'tan sonra savunmayı devralan atilla keskin'de "beklenen adam" gelmedi.
sonra hüseyin çıktı kürsüye ve kağıtlara bakmadan sözlü savunmaya başladı. kapı açıldı. "azrail" geldi. flaşını hüseyin'in üzerinde patlattı ve çıktı.
davadaki 23 sanıktan sadece 3'ü fotoğraflanmıştı.
sonunda asılan o 3'ü olacaktı.

* * *

demek sonucu belliydi mahkemenin...
nitekim idamların 20. yıldönümünde 68'liler vakfı'nın ortaya çıkardığı bir belge, idam kararının "emirle" alındığını kanıtlamıştı.
genelkurmay başkanlığı, istanbul sıkıyönetim komutanlığı'na yazdığı yazıda sanık ömer ayna'yı türk ceza kanunu'nun 168. maddesinden 36 yıl hapis cezasına çarptıran kararının düzeltilmesini ve sanığın 146. maddeden idamla yargılanmasını istiyordu.
o günden sonraki bütün davaların seyrini değiştiren bu "yazılı emir"in üzerindeki tarih 16 temmuz 1971'di.
yani deniz'lerin ankara'da yargılanmaya başladığı tarih...

* * *

mahkemenin "emirle" verdiği idam kararıyla ilgili meclis görüşmeleri ayrı bir "ibret vesikası"dır.
nihat erim'in idam isteyen sesi,
demirel'in infaz için kalkan eli,
ecevit ve inönü'nün "siyasi suça idam olmaz" çığlığı unutulur mu?
bir başka "unutulmaz vesika"yı da berat günçıkan yayımladı.
30 yıl önceki "7 mayıs gazeteleri" nasıl çıkmış, kim ne yazmıştı?
bilmek isterseniz pazar günkü cumhuriyet dergi'yi bulun ve ibretle okuyun.

* * *

bahse konu faciadan ve bu yazıdan alınacak dersler:
emir komuta zinciriyle adalet olmaz, 1.
idam, dönüşü olmayan bir insanlık suçudur, 2.
ve tarih, dediğinizi, yaptığınızı, yazdığınızı unutmaz, bu da 3.

kırmızı fontu iyi oku sinan.

07 May 2008 13:33

foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

okudum. neden üçünün fotoğrafını çekmişler? madem idam edecekler neden sessiz sedasız yapmadılar? neden belgelediler bunu? sonradan bu durumu kullanmak için mi acaba?

idamı tasvip etmiyorum zaten.

07 May 2008 13:37

foto

balkan

[sarı-laci.]

13519 mesaj

idamlarına çoktan karar vermiş birileri demek ki,o show du akıllarınca menderesin intikamını aldılar.

07 May 2008 13:45

foto

SnnSmrc

[Sinan]

2314 mesaj

mahkemenin sonucu tabi ki başından beri belliydi.. amerikan karşıtı olduklarından idam edilmediler. sebep abd karşıtlığı değildi. sebep başka idi ve bu kişilerin abd karşıtı oldukları, sol ve komünist ideolojiden gelmeleri topluma yönelik kullanıldı.

07 May 2008 13:46

foto

sea i

[lal..güz]

16928 mesaj

snnsmrc demiş ki:
evet dediğin olayları bilmiyorum, doğrudur. işkembeden salladığım yok az buçuk bir şey biliyorum ve bildiğim kadar yazıyorum.

ayrıca o katliamların arkasında neden kontrgerilla-gladio-ergenekon yapılanmalarını aramıyorsunuz, merak ediyorum. o katliamlar 3-5 faşistin falan yapabileceği şeyler değildi.

Rolling Eyes ergenekon gladio kontrgerilla wayy ki waayy

07 May 2008 13:52

[Online] Mesaj gönder Bu mesajı rapor et     Alıntıyla Cevap Ver
foto

balkan

[sarı-laci.]

13519 mesaj

snnsmrc demiş ki:
mahkemenin sonucu tabi ki başından beri belliydi.. amerikan karşıtı olduklarından idam edilmediler. sebep abd karşıtlığı değildi. sebep başka idi ve bu kişilerin abd karşıtı oldukları, sol ve komünist ideolojiden gelmeleri topluma yönelik kullanıldı.

sol ile komünizmi karıştırma sende onların hatasına düşersin,her sol komünizm değildir ama her komünizm sınıf faşizminin bir versiyonudur.

07 May 2008 13:56

foto

ilkNNur

[türkahvesi]

10877 mesaj

denızı anaysaya tahrıbat sucundan da ıdam ettıler,ama bu ulkenın cum.baş cıktı anayasa bır defalık delınebılır dedı

07 May 2008 13:57

foto

ilkNNur

[türkahvesi]

10877 mesaj

balkan demiş ki:
idamlarına çoktan karar vermiş birileri demek ki,o show du akıllarınca menderesin intikamını aldılar.

3 bızden gıttı 3 te sızden gıtsın hesabı

07 May 2008 14:01

Yeni başlık gönder   Cevap gönder

Forumlar:  Gündem: darağacında üç can.

Sayfa:   Önceki       Sonraki